“Leef je droom”

Nieuws

Beste familie, vrienden, kennissen en collega’s,

Leef je droom! Onze wens gaat in vervulling. Wij gaan vanaf 1 november a.s. vrijwilligerswerk doen op het Matunkha-Centre in Malawi. Hier wordt ondersteuning geboden aan de lokale bevolking met als doel zelfredzaam te worden. Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen. Wij gaan vijf weken aan de slag op dit mooie project in Malawi en gaan daarna rondtrekken in Tanzania en vliegen eind december weer naar Nederland. De contacten zijn gelegd met de huidige beheerders, Tiem en Ineke Selles. Meer informatie is te vinden op www.matunkha.nl

Waar gaan wij naar toe?
Het Matunkha Centre is een centrum in het noorden van Malawi, Afrika. Het is opgericht voor de meest kwetsbare kinderen van het platteland van Rumphi, waaronder veel weeskinderen. Door onderwijs en het praktisch ondersteunen van de families en gezinnen, waarin deze weeskinderen wonen, biedt Matunkha de mogelijkheid om aan armoede te ontsnappen en zelfvoorzienend te worden. Er is gezondheidszorg, dorpsontwikkeling, onderwijs en werkgelegenheid.

Wat gaan wij doen?
Wij gaan vijf weken wonen en werken in Matunkha. Onze taken zullen veelal bestaan uit het ondersteunen van Tiem en Ineke met hun werkzaamheden. Hierbij moet je denken aan hulp bij de zorg, verschillende activiteiten organiseren voor de kinderen b.v. sport, muziek en het begeleiden bij vakopleidingen.

Benefietavond.
Wij willen graag het project onder de aandacht brengen en gelegenheid geven om donaties te doen. Daarom organiseren wij een benefietavond en -concert. Tijdens deze avond zal er meer verteld worden over het project. En er is veel muziek en (samen)zang! De avond begint om 19.30 uur en vanaf 19.00 uur zijn de deuren van de kerk open. Er is koffie, thee en limonade met wat lekkers.

Er is een stand aanwezig met mooie producten, die gemaakt zijn door Malawianen en vrijwilligers. De entree is gratis, we waarderen het zeer als jullie een donatie willen doen.

Waaraan kun je bijdragen?
Het werk is na 28 jaar nog lang niet af en financiële ondersteuning daarbij is nodig en wordt erg gewaardeerd. Op dit moment is er veel behoefte aan praktische spullen. Hierbij moet je denken aan: voedsel, kleding, slaapmatten en dekens. En er zijn schooluniformen nodig, want zonder uniform mogen de kinderen niet naar school. Je gift gaat direct naar Matunkha en de genoemde doelen. Doneren kan via de website: www.matunkha.nl/doneer bij project “Algemeen”

Alvast bedankt en hopelijk tot ziens,

Henk en Mirjam Kamphof

Zondagsbrief