Tienerdiensten

Nieuws

Tienerdiensten najaar 2024

Tienerdiensten zijn er voor tieners vanaf 12 jaar en de insteek is om in een ongedwongen sfeer met leeftijdsgenoten uit de kerk over diverse onderwerpen te praten of op een andere manier bezig te zijn met geloven. Je kunt hierbij denken aan relaties, muziek, school, sport, internet, geluk, gebed, communicatie, noem maar op. Kortom alles wat jou in deze maatschappij bezighoudt.

We doen verschillende activiteiten en voeren open gesprekken met elkaar. Altijd proberen we de link naar het geloof en de plek van God in je leven te leggen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde, dus jij en jouw vrienden of vriendinnen zijn van harte welkom – ook als je niet gewend bent regelmatig naar de kerk te gaan of weinig over het geloof of de bijbel weet. Dat maakt voor jouw aanwezigheid in de tienerdienst helemaal niets uit.

We komen samen in het altijd gezellige Keldertje in de Stinskerk. Hieronder de data voor het voorjaar van 2024 en de thema’s die dan aan bod komen; dan heb je alvast iets om in je agenda te zetten en naar uit te kijken!

Petra Hoekman, 038-4528534 [Klik hier voor email] en
Adriaan Soetevent, 038-4229380 [Klik hier voor email]


Zondag 11 februari 2024

Thema: Ouders, wat moet je ermee?!

Je ouders spelen een belangrijke rol in je leven: ze hebben jou immers via God het leven gegeven!

Maar soms halen ze het bloed onder jouw nagels vandaan😉 Ouders, wat moet je er wel en niet mee?! Je hoort er meer over tijdens deze Tienerdienst.


Zondag 17 maart 2024

Thema: Eerlijk is eerlijk

Zeg eens eerlijk: gebruik jij wel eens smoes om de waarheid te verhullen? We smoezen met elkaar in het Keldertje over eerlijkheid. Eerlijkheid is heel belangrijk in het onderhouden van relaties met anderen maar soms ligt de waarheid niet in het midden maar aan de kant van de weg.


Zondag 21 april 2024

Thema: Geloven is Goed Nieuws!

Goed Nieuws is niet alleen het thema van deze Tienerdienst maar ook van de EO-Jongerendag op 1 juni 2024. Tegenwoordig lijken we overspoeld te worden door slecht nieuws: Corona, oorlogen en natuurrampen. Ook in je eigen leven kan het er heftig aan toe gaan: je kunt je eenzaam voelen of je verdrietig voelen omdat je ouders gaan scheiden. En dan is daar het geloof dat goed nieuws en positiviteit brengt! Het geloof brengt uitzicht in uitzichtloze situaties. Hoe? In de Tienerdienst hebben we het er met elkaar over.


Zondag 26 mei 2024

Thema: Mens, dier, schepping

Wat betekenen dieren en natuur voor jou, welke plaats hebben ze in de manier waarop jij naar wereld kijkt en leeft? Hebben christenen een bijzondere verantwoordelijkheid voor het in stand houden van de aarde? Moeilijke maar heel relevante vragen in een eeuw waarin het gebruik van de aarde en het klimaat door menselijk toedoen snel verandert. We gaan onze gedachten met elkaar delen, laat met jouw aanwezigheid de temperatuur 2 graden stijgen in het Keldertje!


Zondag 30 juni 2024

Thema: Bijgeloof

Waar denk jij aan bij bijgeloof? Aan vrijdag de 13e als ongeluksdag of aan een klavertje 4 dat geluk brengt? En gaan bijgeloof en geloven wel samen? We kijken met elkaar wat de Bijbel hierover zegt, tijdens deze Tienerdienst.

Meer nieuws

Nieuws

Pasen

Stille Week 2024 Paasvespers vanuit Zwolle-West Vanaf maandag 25 maart t/m zaterdag 30 maart wordt elke avond om 19:30u een Paasversper gehouden: 25-3 in de Stinskerk Online: Live uitzending – Stinskerk 26-3 in de Open Kring (Hofstedestraat 1) Online: YouTube – de Open Kring Zwolle 27-3 in De Fontein (Sterrenkroos 56) Online: YouTube – De…

Zondagsbrief